Πε. Ιούλ 17th, 2025

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους παραχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, συνέντευξη τύπου με θέμα το «Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Εμπειρίας του Ασθενή στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ». Την παρουσίαση έκανε η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη.

Το έργο αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση  της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.  Αφορά στη δημιουργία εφαρμογής  για τη μέτρηση της ικανοποίησης όσων ασθενών έχουν  νοσηλευθεί και έχουν λάβει εξιτήριο από κάποιο νοσοκομείο της χώρας. Τα  ανωνυμοποιημένα δεδομένα συλλέγονται και αποθηκεύονται σε ιστορική βάση δεδομένων. Βάσει των δεδομένων προκύπτει συγκεκριμένη βαθμολογία ανά Άξονα Αξιολόγησης, ανά νοσοκομείο και ανά κλινική, ώστε να είναι εφικτή η συστηματική και διαχρονική παρακολούθηση και αποτίμηση της πορείας στον χρόνο, καθώς και η πραγματοποίηση συγκρίσεων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε την έναρξη, την προσεχή Δευτέρα, ενός προγράμματος για το οποίο έχουμε πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι το πρόγραμμα της αξιολογήσεως των υπηρεσιών του ΕΣΥ από τους χρήστες, που θα ξεκινήσει από όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και θα δούμε στην επέκτασή του και στην ωρίμανσή του που αλλού μπορεί να φτάσει.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Στόχος είναι να δώσουμε φωνή στους χρήστες. Να μάθουμε τη δικιά τους πραγματική γνώμη για την εμπειρία που βίωσαν. Ως πολιτική ηγεσία να έχουμε την εικόνα είτε των επιτυχιών, είτε των αποτυχιών των νοσοκομείων μας σε επίπεδο κλινικής, όχι σε επίπεδο νοσοκομείου, από τα πιο απλά και καθημερινά, όπως αν το νοσοκομείο είχε χαρτί τουαλέτας, σεντόνι ή γρήγορη ανταπόκριση των νοσηλευτών μέχρι τα πιο σύνθετα και τα πιο μεγάλα, όπως αν είχε μεγάλη αναμονή, ορθή διάγνωση και ούτω καθ’ εξής.

Άρα, θα έχουμε τη δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συλλέγουμε πραγματικά δεδομένα από το σύνολο των 127 νοσοκομείων του ΕΣΥ, από τους ίδιους τους χρήστες και να έχουμε μετά τη δυνατότητα να βγάζουμε ένα σκορ ευαρέσκειας ή δυσαρέσκειας των ασθενών μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ανά κλινική νοσοκομείου, να δημοσιοποιούμε την πληροφορία αυτή και να βάζουμε τα νοσοκομεία σε μία ευγενή άμιλλα μεταξύ τους. Να διορθώνουμε τα προβλήματα εκεί που τα βλέπουμε καταγεγραμμένα και να κινητροδοτούμε με δικά μας εργαλεία τα νοσοκομεία, να πηγαίνουν καλύτερα και να παρέχουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που εμείς επιθυμούμε να παρέχουμε στους ασθενείς μας.

Το εργαλείο αυτό είναι ένα κοινό εργαλείο των δύο υπουργείων. Του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, όχι μόνο για τη σημερινή του παρουσία, αλλά για τη συνεργασία μας γενικότερα.

Τα ψηφιακά εργαλεία δεν είναι απλώς ένας καινούριος τρόπος να βλέπουμε το σύστημα, είναι το μέλλον του συστήματος και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Οι εφαρμογές που πρόκειται να δημιουργηθούν, τα επόμενα χρόνια, είναι πέραν πάσης φαντασίας. Και η Ελλάδα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μεγάλη περηφάνεια μπορώ να σας πω ότι προπορεύεται των περισσοτέρων κρατών. Είμαστε πια στην πρώτη τριάδα όσον αφορά την ψηφιακή πλευρά της υγείας, τόσο με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που είναι μάλλον το πιο εξελιγμένο και το πιο ακριβές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στα ηλεκτρονικά συστήματα ιχνηλάτησης ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων, ένα έργο που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με τους συναδέλφους μου στο Υπουργείο Υγείας μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη νέα εποχή που έρχεται και αντιλαμβανόμαστε το πώς όλα αυτά τα εργαλεία μας βοηθούν να μετατρέψουμε το σύστημά μας σε ανθρωποκεντρικό, ώστε να δώσουμε στον ασθενή τον πρωταγωνιστικό ρόλο που οφείλαμε να του δώσουμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί δεν είχαμε όλα αυτά τα εργαλεία».

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Πριν από περίπου δύο μήνες ξεκινήσαμε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών την αξιολόγηση του ελληνικού Δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες. Ορισμένοι τότε έσπευσαν να επισημάνουν ότι αυτή η προσπάθεια ξεκινά από έναν τομέα όπου η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, το ψηφιακό κράτος, θέτοντας το ερώτημα τι θα συμβεί με πιο σύνθετους και κρίσιμους τομείς. Με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη όμως εργαζόμασταν ήδη για την αξιολόγηση και στην Υγεία και το πώς θα εντάξουμε το έργο αυτό στις υπηρεσίες του H-cloud. Κάνουμε σήμερα το επόμενο, πιο απαιτητικό βήμα: τη μέτρηση για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αντανακλά τη βούληση της σημερινής διοίκησης να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα. Μέσω των φορέων μας, της ΗΔΙΚΑ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας και με την τεχνογνωσία τους, ενισχύουμε τον κρίσιμο τομέα της υγείας με προηγμένα ψηφιακά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό με τη συνεποπτεία της ΗΔΙΚΑ, εστιάζουμε αποκλειστικά σε έργα υγείας, στηρίζοντας το Υπουργείο Υγείας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει στοχευμένες παρεμβάσεις. Μαζί, χτίζουμε ένα σύγχρονο, αποδοτικό και ανθρώπινο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες, ένα κράτος που παρέχει προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, όπως κάνει και σε πολλά άλλα κομμάτια της δημόσιας διοίκησης».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για να φέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με την καθιέρωση της αξιολόγησης από τους ίδιους τους ασθενείς, για πρώτη φορά δίνουμε σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να ακουστεί, να επισημάνει τις αδυναμίες, να αναδείξει τα δυνατά σημεία, να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των υπηρεσιών που λαμβάνει.

Δεν μιλάμε για ένα απλό ερωτηματολόγιο αλλά για μια παρέμβαση που επηρεάζει δραστικά την πορεία και τη λειτουργία κάθε νοσοκομείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, διαμορφώνουμε μια νέα κουλτούρα ευθύνης, λογοδοσίας και συνεχούς βελτίωσης, όπου η φωνή του ασθενούς είναι καθοριστική.

Αν με ρωτούσατε πώς θα ονομάτιζα όλο αυτό; Θα το έλεγα ξεκάθαρα: “ΕΣΥ για το ΕΣΥ”. Στόχος μας είναι ένα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό ΕΣΥ, που στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη τη στιγμή που το χρειάζεται. Η συμμετοχή των πολιτών είναι το πιο δυνατό μας όπλο για να το πετύχουμε».

H Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη δήλωσε: «Το Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Εμπειρίας του Ασθενή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, καθώς είναι η πρώτη φορά που πηγαίνουμε εμείς στον ασθενή και τον ενθαρρύνουμε να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας. 

Στόχος του εργαλείου είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση της φωνής του πολίτη στον πυρήνα της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας — όχι απλώς ως αποδέκτη των υπηρεσιών υγείας, αλλά ως ισότιμου συνομιλητή και ενεργού συμμέτοχου στη διαρκή προσπάθεια για τη βελτίωσή του Ε.Σ.Υ..

Η πρωτοβουλία αυτή γεννήθηκε από την ανάγκη να περάσουμε από ένα μοντέλο που εστιάζει μονοδιάστατα στη διαχειριστική αποδοτικότητα σε ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο αξιολόγησης της εμπειρίας του ασθενούς ως κρίσιμου και αναντικατάστατου δείκτη ποιότητας.

Για την αξιολόγηση της εμπειρίας έχουν διαμορφωθεί 35 ερωτήσεις, οι οποίες καλύπτουν τους βασικούς τομείς που καθορίζουν την ποιότητα της φροντίδας και αναφέρονται στην προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας, στην οργάνωση και διαχείριση της φροντίδας του ασθενή εντός νοσοκομείου, στην αλληλεπίδραση του ασθενή  με το προσωπικό, στην υποστήριξη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, στη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για την υγεία τους, στην καθαριότητα, υγιεινή και σίτιση, καθώς και στην ύπαρξη και αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης από τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας.

Εύχομαι ολόψυχα οι πολίτες να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, αφιερώνοντας ελάχιστα λεπτά από το χρόνο τους για τη απάντηση των ερωτήσεων.

Έτσι θα δώσουν δύναμη στη φωνή τους και φωνή στη δύναμή τους για την αναμόρφωση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που τους ανήκει».

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Τι ποσοστό συμμετοχής ασθενών θα ήταν ικανοποιητικό για να εξάγετε ασφαλή αποτελέσματα;

Μάριος Θεμιστοκλέους: Δεν είναι θέμα ποσοστού, είναι θέμα αριθμών. Αν έχεις από ένα νοσοκομείο χίλια ερωτηματολόγια, είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός, για να πάρεις ακριβή εικόνα.

Δημοσιογράφος: Θα λαμβάνουν όλοι sms;

Άδωνις Γεωργιάδης: Όσοι παίρνουν εξιτήριο θα λαμβάνουν sms μετά από πέντε μέρες. Εξαιρούνται τα ογκολογικά, τα παιδιατρικά νοσοκομεία και για προφανείς λόγους, τα ψυχιατρικά.

Δημοσιογράφος: Είχατε πει σε συνέντευξή σας ότι θα βγάζετε μηνιαίο σκορ ανά νοσοκομείο, υγειονομική περιφέρεια, πως θα το βλέπουμε αυτό;

Άδωνις Γεωργιάδης: Το σύνολο των δεδομένων θα το έχει το Υπουργείο Υγείας. Εμείς θα δημοσιοποιούμε τον βαθμό ευαρέσκειας ή δυσαρέσκειας στα νοσοκομεία, κυρίως γιατί θέλω οι ασθενείς, πριν επιλέξουν να πάνε σε ένα νοσοκομείο να ξέρουν πως έχει συμπεριφερθεί το προηγούμενο διάστημα στους ασθενείς του και ταυτόχρονα θέλω να βάλω τους Διοικητές και το προσωπικό, σε μία ευγενή άμιλλα. Στην Ελλάδα συζητάμε πάρα πολλά χρόνια για τη λεγόμενη αξιολόγηση στο δημόσιο.  Και η μεγάλη κουβέντα είναι ότι όλοι είμαστε θεωρητικά υπέρ της αξιολόγησης, δεν λέει κανείς ότι είναι κατά της αξιολόγησης, αλλά όταν αρχίζει η κουβέντα δεν βγάζεις άκρη. Εδώ ξεπερνάμε αυτό το πρόβλημα διότι η αξιολόγηση θα γίνεται από τους χρήστες. Εδώ δεν εμφιλοχωρεί πια το φίλτρο του ιδιοτελούς συμφέροντος ή της ιδεολογικής διαφοράς. Εδώ είναι ο άνθρωπος που πήγε στο νοσοκομείο, έλαβε υπηρεσίες, βγήκε από το νοσοκομείο και μας μεταφέρει την πραγματική εμπειρία του. Άρα, θα έχουμε το καλύτερο και το πιο αντικειμενικό εργαλείο αξιολόγησης που μπορούμε να έχουμε.

Δημοσιογράφος: Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να σας ζητηθούν ενδεχομένως από συνδικαλιστές ή από κάποιους άλλους, οι οποίοι μπορεί να θεωρούν ότι όλο αυτό το σύστημα λειτουργεί και λίγο ως «ρουφιάνος» εναντίον των δικών τους συμφερόντων; 

Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος πραγματικά θεωρήσει ότι η γνώμη των ασθενών είναι «ρουφιανιά» ε, τότε νομίζω ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό κώδικα επικοινωνίας μαζί του. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα είδος πανικού στο σύστημα.  Σίγουρα οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν πως λειτουργεί ένα νοσοκομείο, πρέπει να το ξέρουν και θα τους το δώσουμε.  Το βάθος των στοιχείων είναι δικό μας θέμα διότι εμείς το βάθος των στοιχείων δεν το θέλουμε για να ασκήσουμε κάποια ψυχολογική πίεση σε κάποιον. Ο σκοπός μας είναι να ξέρουμε που έχουμε πρόβλημα και να παρεμβαίνουμε. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η τελική κρίση των ασθενών για το ΕΣΥ θα είναι πολύ καλύτερη από την εικόνα που βλέπετε στις διάφορες δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν κρίση προσδοκιών. Και εκεί πράγματι μπαίνουν και διάφορα κριτήρια συμπάθειας ή αντιπάθειας στον Υπουργό, στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό, στο κόμμα κτλ. Αυτό που κάνουμε εδώ, επειδή αφαιρεί όλα αυτά τα φίλτρα και μπαίνει στην πραγματικότητα των νοσοκομείων, να είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα βγάλει πολύ καλύτερη εικόνα.

Δημοσιογράφος: Θέλω να ρωτήσω πρώτον, ο πολίτης μπορεί να απαντήσει όποτε θέλει και δεύτερον, έχετε στοιχεία για το πόσα ραντεβού έχουν καταχωρηθεί μέσω της νέας πλατφόρμας;

Άδωνις Γεωργιάδης: Έως 7 ημέρες. Ο λόγος είναι πολύ απλός, θα το ξεχάσει. Αν μπει π.χ. μετά από έναν χρόνο δεν είναι πια χρήστης. Όσο για τα ραντεβού, είμαστε περίπου στα 260.000 το μήνα.

Δημοσιογράφος: Ο βαθμός ευαρέσκειας ή δυσαρέσκειας θα αναρτάται κάθε μήνα από εσάς, ανάλογα με τα στοιχεία που έχετε σε κάθε νοσοκομείο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Ας ξεκινήσουν οι απαντήσεις, να δούμε πρώτα την ροή. Ακόμα είμαστε στην φάση να συλλέξουμε τα πρώτα στοιχεία. Το καλύτερο θα ήταν κάθε μήνα να το ανακοινώνουμε, αλλά θα το δούμε αυτό.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα πως θα διασφαλιστεί στους πολίτες ότι δεν θα υπάρχει διαρροή;

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων εδώ. Η διαδικασία είναι τελείως εξασφαλισμένη. Είναι ανωνυμοποιημένα τα στοιχεία. Δεν μπορεί να διαρρεύσει ποτέ το όνομα αυτού που απάντησε. Δεν το ξέρει κανένας.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας; Γιατί δεν έχουν όλοι smartphones.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ως προς τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους να πω δύο πράγματα. Μέσα στα νοσοκομεία, στα γραφεία για τους ασθενείς, θα υπάρχει προσωπικό που θα ενημερώνει τους ανθρώπους που ενδεχομένως δεν μπορούν να το χειριστούν. Δε νομίζω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, γιατί είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ εύκολο, είναι multiple choice. Δεν ζητάει τεχνικές δεξιότητες, χρειάζεται απλώς να έχεις κινητό τηλέφωνο.

The post Συνέντευξη Τύπου για το Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Εμπειρίας του Ασθενή στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ first appeared on Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύσουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Πολιτική Απορρήτου

Τι πληροφορίες συλλέγουμε;

Συλλέγουμε πληροφορίες από εσάς όταν εγγράφεστε στον ιστότοπό μας ή κάνετε μια παραγγελία. Κατά την παραγγελία ή την εγγραφή στον ιστότοπό μας, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε: το όνομά σας, τη διεύθυνση e-mail ή την ταχυδρομική σας διεύθυνση.

Για ποιον σκοπό χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας;

Οποιαδήποτε από τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Για να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας (οι πληροφορίες σας μας βοηθούν να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες σας) Για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας (προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις προσφορές του ιστότοπού μας με βάση τις πληροφορίες και τα σχόλια που λαμβάνουμε από εσάς) Για να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση πελατών (οι πληροφορίες σας μας βοηθούν για να ανταποκριθείτε πιο αποτελεσματικά στα αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών και στις ανάγκες υποστήριξης) Για την επεξεργασία συναλλαγών Οι πληροφορίες σας, δημόσιες ή ιδιωτικές, δεν θα πωληθούν, ανταλλάσσονται, μεταβιβαστούν ή δοθούν σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς τη συγκατάθεσή σας, εκτός από τον ρητή σκοπό της παράδοσης του προϊόντος ή της υπηρεσίας που έχετε ζητήσει. Για τη διαχείριση ενός διαγωνισμού, προώθησης, έρευνας ή άλλης δυνατότητας ιστότοπου Για να στέλνετε περιοδικά email Η διεύθυνση email που παρέχετε για την επεξεργασία της παραγγελίας, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή πληροφοριών και ενημερώσεων σχετικά με την παραγγελία σας.

Πώς προστατεύουμε τις πληροφορίες σας;

Εφαρμόζουμε μια ποικιλία μέτρων ασφαλείας για τη διατήρηση της ασφάλειας των προσωπικών σας στοιχείων όταν κάνετε μια παραγγελία ή εισάγετε, υποβάλετε ή έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Σας προσφέρουμε τη χρήση ενός ασφαλούς server. Όλες οι παρεχόμενες ευαίσθητες/πιστωτικές πληροφορίες μεταδίδονται μέσω της τεχνολογίας Secure Socket Layer (SSL) και στη συνέχεια κρυπτογραφούνται στη βάση δεδομένων παρόχων της πύλης πληρωμών για να είναι προσβάσιμες μόνο από εξουσιοδοτημένους με ειδικά δικαιώματα πρόσβασης σε τέτοια συστήματα και απαιτείται να διατηρούν τις πληροφορίες εμπιστευτικές. Μετά από μια συναλλαγή, τα προσωπικά σας στοιχεία (πιστωτικές κάρτες, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οικονομικά κ.λπ.) δεν θα διατηρούνται στο αρχείο για περισσότερες από 60 ημέρες.

Χρησιμοποιούμε cookies;

Ναι (τα cookie είναι μικρά αρχεία που ένας ιστότοπος ή ο πάροχος υπηρεσιών του μεταφέρει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας μέσω του προγράμματος περιήγησής σας στο Web (εάν το επιτρέπεται) που επιτρέπει στους ιστότοπους ή τα συστήματα παρόχων υπηρεσιών να αναγνωρίζουν το πρόγραμμα περιήγησής σας και να καταγράφουν και να θυμούνται ορισμένες πληροφορίες Χρησιμοποιούμε cookies για να μας βοηθήσουν να θυμόμαστε και να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία στο καλάθι αγορών σας, να κατανοούμε και να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για μελλοντικές επισκέψεις, να παρακολουθούμε τις διαφημίσεις και να συγκεντρώνουμε συγκεντρωτικά δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητα και την αλληλεπίδραση ιστότοπου, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες εμπειρίες και εργαλεία στον ιστότοπο. το μέλλον. Ενδέχεται να συνάψουμε σύμβαση με τρίτους παρόχους υπηρεσιών για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τους επισκέπτες του ιστότοπού μας. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγονται για λογαριασμό μας παρά μόνο για να μας βοηθήσουν να διεξάγουμε και να βελτιώσουμε την επιχείρησή μας. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε να σας προειδοποιεί ο υπολογιστής σας κάθε φορά που αποστέλλεται ένα cookie ή μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε όλα τα cookies μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, εάν απενεργοποιήσετε τα cookies σας, ορισμένες από τις υπηρεσίες μας ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να κάνετε παραγγελίες επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών. Google Analytics Χρησιμοποιούμε το Google Analytics στους ιστότοπούς μας για ανώνυμη αναφορά χρήσης του ιστότοπου και για διαφήμιση στον ιστότοπο. Εάν θέλετε να εξαιρεθείτε από το Google Analytics να παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας στους ιστότοπούς μας, χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο ( https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ )

Αποκαλύπτουμε οποιαδήποτε πληροφορία σε εξωτερικά μέρη;

Δεν πουλάμε, εμπορευόμαστε ή μεταβιβάζουμε με άλλον τρόπο σε τρίτα μέρη τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αυτό δεν περιλαμβάνει αξιόπιστα τρίτα μέρη που μας βοηθούν στη λειτουργία του ιστότοπού μας, στη διεξαγωγή των εργασιών μας ή στην εξυπηρέτησή σας, εφόσον αυτά τα μέρη συμφωνούν να διατηρήσουν αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές. Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας όταν πιστεύουμε ότι η απελευθέρωση είναι κατάλληλη για τη συμμόρφωση με το νόμο, την επιβολή των πολιτικών του ιστότοπού μας ή την προστασία των δικαιωμάτων, ιδιοκτησίας ή ασφάλειας των δικών μας ή άλλων. Ωστόσο, οι μη προσωπικές πληροφορίες επισκεπτών ενδέχεται να παρέχονται σε άλλα μέρη για μάρκετινγκ, διαφήμιση ή άλλες χρήσεις.

Εγγραφή

Οι ελάχιστες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την εγγραφή σας είναι το όνομά σας, η διεύθυνση email και ένας κωδικός πρόσβασης. Θα σας κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις για διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των προωθήσεων πωλήσεων. Εκτός αν πούμε διαφορετικά, πρέπει να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις εγγραφής. Ενδέχεται επίσης να κάνουμε κάποιες άλλες, εθελοντικές ερωτήσεις κατά την εγγραφή σε ορισμένες υπηρεσίες (για παράδειγμα, επαγγελματικά δίκτυα), ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι είστε. Αυτό μας επιτρέπει επίσης να εξατομικεύουμε τις υπηρεσίες για εσάς. Για να μας βοηθήσουμε στο μάρκετινγκ μας, εκτός από τα δεδομένα που μας παρέχετε εάν εγγραφείτε, ενδέχεται επίσης να λάβουμε δεδομένα από αξιόπιστα τρίτα μέρη για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Αυτές οι πληροφορίες «προφίλ» παράγονται από ποικιλία πηγών, συμπεριλαμβανομένων δημοσίως διαθέσιμων δεδομένων (όπως ο εκλογικός κατάλογος) ή από πηγές όπως έρευνες και δημοσκοπήσεις όπου έχετε δώσει την άδειά σας για την κοινή χρήση των δεδομένων σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μην κοινοποιούνται τέτοια δεδομένα με τον Guardian από αυτές τις πηγές, αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στην ενότητα απορρήτου. Αφού εγγραφείτε και με την άδειά σας, ενδέχεται να σας στείλουμε email που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Τα ενημερωτικά δελτία ενδέχεται να εξατομικεύονται με βάση αυτά που έχετε διαβάσει στο theguardian.com. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αποφασίσετε να μην λαμβάνετε αυτά τα email και θα μπορείτε να «διαγραφείτε». Σύνδεση χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια κοινωνικής δικτύωσης Εάν συνδέεστε στους ιστότοπούς μας χρησιμοποιώντας σύνδεση στο Facebook, χορηγείτε άδεια στο Facebook να κοινοποιήσει τα στοιχεία χρήστη σας μαζί μας. Αυτό θα περιλαμβάνει το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης και την τοποθεσία σας, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να σχηματιστεί μια ταυτότητα Κηδεμόνα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εικόνα σας από το Facebook ως μέρος του προφίλ σας. Αυτό θα επιτρέψει επίσης σε εμάς και το Facebook να μοιραστούμε τα δίκτυά σας, το αναγνωριστικό χρήστη και όποια άλλη πληροφορία επιλέξετε να μοιραστείτε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Facebook. Εάν καταργήσετε την εφαρμογή Guardian από τις ρυθμίσεις σας στο Facebook, δεν θα έχουμε πλέον πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Εάν συνδέεστε στους ιστότοπούς μας χρησιμοποιώντας σύνδεση Google, παραχωρείτε άδεια στην Google να κοινοποιήσει τα στοιχεία χρήστη σας μαζί μας. Αυτό θα περιλαμβάνει το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης, το φύλο και την τοποθεσία σας, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε για να σχηματίσουμε μια ταυτότητα Κηδεμόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα σας από την Google ως μέρος του προφίλ σας. Αυτό μας επιτρέπει επίσης να κοινοποιούμε τα δίκτυά σας, το αναγνωριστικό χρήστη και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες επιλέγετε να μοιραστείτε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google. Εάν καταργήσετε τον Guardian από τις ρυθμίσεις σας Google, δεν θα έχουμε πλέον πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Εάν συνδέεστε στους ιστότοπούς μας χρησιμοποιώντας σύνδεση στο twitter, λαμβάνουμε το avatar σας (τη μικρή εικόνα που εμφανίζεται δίπλα στα tweets σας) και το όνομα χρήστη στο twitter.

Συμμόρφωση με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο

Συμμορφωνόμαστε με τις απαιτήσεις του COPPA (Children Online Privacy Protection Act), δεν συλλέγουμε πληροφορίες από άτομα κάτω των 13 ετών. Ο ιστότοπος, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται όλα σε άτομα ηλικίας τουλάχιστον 13 ετών και άνω.

Ενημέρωση των προσωπικών σας στοιχείων

Προσφέρουμε μια σελίδα «Τα στοιχεία μου» (γνωστή και ως Πίνακας ελέγχου), όπου μπορείτε να ενημερώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ανά πάσα στιγμή και να αλλάξετε τις προτιμήσεις μάρκετινγκ. Μπορείτε να μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα από τις περισσότερες σελίδες του ιστότοπου – απλώς κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Τα στοιχεία μου» στο επάνω μέρος της οθόνης όταν είστε συνδεδεμένοι.

Μόνο διαδικτυακή πολιτική απορρήτου

Αυτή η διαδικτυακή πολιτική απορρήτου ισχύει μόνο για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω του ιστότοπού μας και όχι για πληροφορίες που συλλέγονται εκτός σύνδεσης.

Η συγκατάθεσή σας

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε στην πολιτική απορρήτου μας.

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου μας

Εάν αποφασίσουμε να αλλάξουμε την πολιτική απορρήτου μας, θα δημοσιεύσουμε αυτές τις αλλαγές σε αυτήν τη σελίδα.
Save settings
Cookies settings